ANTREPRENORIAT SUSTENABIL, ÎN CONTEXTUL INFLAȚIEI ȘI AL CICLURILOR DE CREDIT BANCAR

Durată: o ședință de consiliere durează 120 minute.

Date: ședințele se desfășoară sâmbăta.

Locație: online sau în persoană, la sediul dumneavoastră.

Preț: 510 lei.

Obiective: transmiterea informațiilor despre efectele creației monetare și ale expansiunii creditului bancar asupra structurii producției, precum și transmiterea unor bune practici de gestiune și dezvoltare sustenabilă a întreprinderii.

Cui ne adresăm: în principal antreprenorilor, investitorilor și directorilor de companii; în sens larg, tuturor persoanelor interesate de acest subiect.

Context: este regretabil să auzim antreprenori spunând că nimeni nu putea anticipa marea recesiune din 2008, așa cum nu ar putea anticipa nici următoarea criză economică. Este regretabil și să vedem antreprenori, investitori și chiar directori de companii, „victime” ale valului de „guru” financiari ce oferă o imagine fabuloasă a economiei cu scopul de a vinde produse și servicii financiare de tot felul.
Nu în ultimul rând, este regretabil că educația economică de stat și privată, predominantă la acest moment în întreaga lume, este bazată pe școlile de economie socialistă și economie politică.
Știința economică clasică – în prezent impropriu numită „școala austriacă de economie” („Austrian Economics”) – , uitată de mediul academic și de presă deoarece nu servește intereselor politice ale nici unui centru de putere, explică de peste 100 de ani mecanismul prin care expansiunea creditului conduce la perioade de boom economic urmate de recesiuni dureroase. Deși logica economică nu poate anticipa momentele precise ale evenimentelor economice majore, ea poate explica foarte clar contexul și direcția.
Antreprenorii echipați cu instrumentul logicii economice clasice au un avantaj competitiv major, deoarece se pot situa realist și predictiv în ciclurile economice, pregătindu-și companiile atât pentru a trece cu bine prin recesiuni cât și pentru a se dezvolta sustenabil în perioadele de exuberanță a piețelor.

Consultant: Alexandru Cojocaru


GESTIUNE ECONOMICĂ PENTRU PERSOANE ȘI FAMILII

Durată: o ședință de consiliere durează 60 minute.

Date: ședințele se desfășoară sâmbăta.

Locație: online sau în persoană, la o locație agreată de dumneavoastră, unde aveți acces la propriul laptop/PC cu conexiune la internet și intimitate pentru a discuta despre finanțele personale și/sau ale familiei.

Preț: 160 lei.

Obiective:

  • însușirea unui instrument de planificare Excel pentru gestiunea finanțelor personale și/sau ale familiei;
  • însușirea unor noțiuni economice practice (natura banilor, active/pasive, economii/investiții, amortizare și depreciere, instrumente de economisire și investiție);
  • formarea unui mod de gândire economică anticipativă și pro-activă asupra viitorului, aplicată asupra finanțelor proprii și/sau ale familiei.

Cui ne adresăm: persoanelor și/sau familiilor, indiferent de venit și vârstă.

Consultant: Alexandru Cojocaru


Angajament de confidențialitate:

Identitatea dumneavoastră și dacă este cazul a organizației pe care o reprezentați, precum și informațiile financiare personale și dacă este cazul ale organizației pe care o reprezentați, nu vor fi divulgate către terți.

Nu reținem informații personale și financiare cu excepția datelor de facturare (nume și CNP/CUI).

Non-subiecte:

În timpul ședinței de consiliere nu se numesc ideologii, partide sau persoane politice.
În timpul ședinței de consiliere nu se discută aspecte practice legate de achiziția sau depozitarea aurului (sau a altor metale prețioase).

Conflict de interese:

Deși nu comercializează direct lingouri și monede de aur, Gold’n’Roll oferă serviciul de consultanță pentru depozitarea aurului în mare siguranță. Astfel, în contexte economice în care economiile în aur sunt o bună decizie strategică pentru persoane, antreprenori și investitori, cele două servicii ale noastre pot fi considerate în conflict de interese.
Pentru a minimiza acest potențial conflict, abordăm cele două subiecte separat. Deși aurul este prezentat ca o categorie de active lichide (precum bani, obligațiuni, acțiuni, mărfuri), nu discutăm practic despre achiziția sau depozitarea aurului.