GESTIUNE SUSTENABILĂ A BUGETELOR PROPRII ȘI DE FAMILIE, ÎN CONTEXTUL INFLAȚIEI ȘI AL CICLURILOR DE CREDIT BANCAR

Durată: o ședință de consiliere durează 90 minute.

Date: ședințele se desfășoară sâmbăta.

Locație: online sau în persoană, la biroul nostru sau la o locație agreată de dumneavoastră, unde aveți acces la propriul laptop/PC cu conexiune la internet și intimitate pentru a discuta despre finanțele personale și/sau ale familiei.

Onorariu: 510 lei/ședință.

Obiective:

  • însușirea unor noțiuni economice practice (natura banilor, active/pasive, economii/investiții/speculă, amortizare și depreciere, instrumente de economisire și investiție);
  • transmiterea unor bune practici de gestiune și dezvoltare sustenabilă a averii;
  • transmiterea informațiilor despre efectele creației monetare și ale expansiunii creditului bancar asupra structurii producției, și asupra economiilor și investițiilor dumneavoastră;
  • formarea unui mod de gândire economică anticipativă și pro-activă asupra viitorului, aplicată asupra finanțelor proprii sau ale familiei;
  • însușirea unui instrument de planificare Excel pentru gestiunea finanțelor personale sau ale familiei.

Cui ne adresăm: persoanelor și familiilor, antreprenorilor și investitorilor, indiferent de venit și vârstă.

Context: este regretabil să auzim că nimeni nu putea anticipa marea recesiune din 2008, așa cum nu ar putea anticipa nici următoarea criză economică. Este regretabil și să vedem antreprenori, investitori, „victime” ale valului de „guru” financiari ce oferă o imagine fictivă a economiei cu scopul de a vinde produse și servicii financiare de tot felul. Nu în ultimul rând, este regretabil că educația economică de stat și privată, predominantă la acest moment în întreaga lume, este bazată pe școlile de economie socialistă și economie politică.
Știința economică clasică (în prezent impropriu numită „școala austriacă de economie” sau „Austrian Economics”), uitată de mediul academic și de presă deoarece nu servește intereselor nici unui centru de putere, explică de peste 100 de ani mecanismul prin care expansiunea creditului conduce la perioade de boom economic urmate de recesiuni dureroase. Deși logica economică nu poate anticipa momentele precise ale evenimentelor economice majore, ea poate explica foarte clar contexul și direcția.
Persoanele echipate cu instrumentul logicii economice clasice au un avantaj competitiv major, deoarece se pot situa realist și predictiv în ciclurile economice, pregătindu-și economiile și investițiile atât pentru a trece cu bine prin recesiuni, cât și pentru a se dezvolta sustenabil în perioadele de exuberanță a piețelor.

Consilier: Alexandru Cojocaru


Dacă dețineți sau conduceți o întreprindere și vă doriți performanță și sustenabilitate pe termen lung, efectele creației monetare și ale expansiunii creditului bancar asupra structurii producției și asupra comportamentului clienților nu sunt deloc de neglijat.

În context personal, viața capătă liniște atunci când aveți o înțelegere de ansamblu asupra universului economic și o gândire anticipativă și pro-activă asupra viitorului, aplicată asupra finanțelor proprii și ale familiei.

Vă stăm alături atunci când simțiți nevoia să faceți ordine în finanțele personale, să vă orientați constructiv și productiv pentru viitor, sau să aveți un alt punct de vedere și un partener în analiza impactului politicilor monetare asupra propriei întreprinderi.


Angajament de confidențialitate:

Identitatea dumneavoastră și dacă este cazul a organizației pe care o reprezentați, precum și informațiile financiare personale și dacă este cazul ale organizației pe care o reprezentați, nu vor fi divulgate către terți.

Nu reținem informații personale și financiare cu excepția datelor de facturare (nume/CUI).

Non-subiecte:

În timpul ședinței de consiliere nu se discută partide sau persoane politice.

Conflict de interese:

Deși nu comercializează direct lingouri și monede de aur, Gold’n’Roll oferă serviciul de consultanță pentru depozitarea aurului în mare siguranță. Deoarece în ședința de consiliere economică putem discuta favorabil despre economiile în aur, cele două servicii ale noastre pot fi considerate în conflict de interese.
Pentru a elimina conflictul de interese, în termen de 30 de zile ulterior ședinței de consiliere economică nu percepem onorariu pentru serviciul de consultanță și întocmire a contractului de depozitare a aurului în depozit de mare siguranță.