Informații importante cu privire la vânzarea la distanță (comenzi prin internet)

Achiziția de lingouri și monede din metale prețioase (aur, argint, platină și paladiu) prin internet constituie vânzare la distanță. Aceasta este reglementată prin Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului Europei și prin Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

Conform normelor aplicabile atât în Austria cât și în România, momentul încheierii contractului la distanță îl constituie momentul confirmării, pe suport durabil (email), de către comerciant, a acceptării comenzii transmise de consumator.

IMPORTANT! Dreptul de retragere (14 zile de la încheierea contractului) NU se aplică pentru furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care comerciantul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere. Aurul „de investiție” se încadrează în această categorie.

Așadar, dacă plasați o comandă pe magazinul online pe care nu sunteți siguri că doriți să o onorați, vă rugăm să ne scrieți IMEDIAT un email la adresele office@goldvorsorge.at și contact@goldnroll.ro (la ambele adrese), despre intenția dumneavoastră de a anula comanda.

Vă rugăm ca ulterior plasării unei comenzi online, să verificați frecvent rubrica spam a căsuței dumneavoastră de email, pentru eventualitatea în care confirmarea comenzii ajunge în spam.

Din momentul în care primiți prin email confirmarea comenzii (Order confirmation sau Auftrag), dreptul de retragere nu se mai aplică și aveți obligația legală să plătiți comanda, în caz contrar comerciantul putând solicita daune.

Autorizație pentru efectuarea de operațiuni cu metale prețioase și pietre prețioase

SC GOLDNROLL SRL, CUI 37965833, CIF RO38453416, Nr. Reg. Com. J40/12445/2017, capital social 45000 lei, adresa sediului social Strada Argentina, Nr. 25, Parter, Sector 1, București, este autorizată să efectueze următoarele operațiuni cu metale și pietre prețioase:

  • prelucrarea metalelor prețioase și a pietrelor prețioase;
  • vânzarea metalelor prețioase și a pietrelor prețioase;
  • cumpărarea metalelor prețioase și a pietrelor prețioase;
  • păstrarea în depozit a metalelor prețioase și a pietrelor prețioase pentru cauza de comerț;
  • introducerea în țară a metalelor prețioase și a pietrelor prețioase;
  • scoaterea din țară a metalelor prețioase și a pietrelor prețioase;
  • mijlocirea operațiunilor cu metale prețioase și pietre prețioase;
  • prestări de servicii care au ca obiect metale prețioase și pietre prețioase;
  • alte acte de comerț și fapte de comerț care au ca obiect metale prețioase și pietre prețioase.
Autorizație ANPC